Friday, 23 November 2012

cinta dalam hati

Assalamualaikum dan selamat malam
 Dah lama x update blogger kita, bukan apa sahaja jer x nak update. tapi sekarang kita nakk update.
kita ada seorang sahabat baik  bernama Nurul Ayuni Binti Mohd Joshrie. dia kawan kita selama 10 tahun  kami bersama.susah senang semua sama2.dia lah tempat kita meluahkan perasaaan kita
tapi sekarang neh kita dan dia dah x banyak masa dah,dia akan berkahwin dah pada 12.12.2012 neh dengan jejaka idaman dia ler. dan saya plak masih mencari lagi.hukhuk. seidh memang sedih memang seidh tapi apa boleh buat.hidup kita mana taw mcm mana kehadapan... ni mukadimah saja...

Malam ni saya ingin meluahkan sesuatu yang tersurat dalam hati saya..

macam lagu pasha unggu..cinta dalam hati
lirik nya berbunyi sebegini...

MUNGKIN INI MEMANG JALAN TAKDIRKU
MENGAGUMI TANPA DI CINTAI
TAK MENGAPA BAGIKU
USAH KAU PUN BAHAGIA DALAM HIDUPMU
DALAM HIDUPMU

TELAH LAMA KU PENDAM PERASAAN ITU
MENUNGGU HATIMU MENYAMBUT DIRI KU
TAK MENGAPA BAGIKU
CINTAIMU ADALAH BAHAGIA UNTUKKU
BAHAGIA UNTUKKU

CHORUS
KU INGIN KAU TAHU
DIRIKU DISINI MENANTI DIRIMU
MESKI KU TUNGGU HINGGA HUJUNG WAKTUKU
DAN BERHARAP RASA INI KAN BAGI UNTUK SELAMANYA

DAN IZINKAN AKU 
MEMELUK DIRIMU KALI INI SAHAJA
UNTUK KU UCAP SELAMAT TINGGAL SELAMANYA
DAN BIARKAN RASA INI BAHAGIA UNTUK SEKEJAP SAHAJA
*ULANG CHORUS

mendalam maksudnya..begitu jualah apa yang saya alami sekarang ini.Biarlah hanya saya seorang sahaja mengetahui sesiapa nsan yang saya cintai dalam hati..kerana itu lebih baik walaupun hati ini merasa sesuatu yang menyedihkan tetapi saya terpaksa meneruskan kehidupan juga..hidup tak semua indah..kadang2 kala kita akan diuji..buat BFF saya tahniah ayu dah nak kahwin da.tahniah
inilah BFF saya nurul ayuni..tahniah ayu hanya doa je aku mampu beri untuk kebahagian kau





Saturday, 7 July 2012

assalammualaikum dan selamat petang

hari ni hujan di petang hari,tak ada apa yang nak dicoretkan tapi saje je nak update apa2 je.besok bermulalah permulaan terbaru bagi diriku sebagai seorang yang telah habis belajar...adesss bermulalah sejarah nye..moga semuanyer terbaik bagiku...amin


my love..
_blogger owner_
peace not war!!!

Wednesday, 2 May 2012

sorry sekarang neh ada banyak hal nak settle x ada masa nak upload kisah yang nak saya ceritakan.macam biasa aja hadir ke  kuliah,siapkan assignment,kuar bersama rakan2.insyaallah bila dah ok saya akan upload my blogger.

with luv
_manjalaraizah_
onwer the blogger

Monday, 30 April 2012

assalammualaikum dan selamat pagi
 hari ni disebabkan terlalu sibuk( cewah macam jadi perdana menteri la plak kan). lambat nak upload kisah ku hehehehe.hari ni macam biasa pergi ke kelas dari jam 8 pagi sampai 2 petang.pecah rekod tak ponteng class pon nasib baik tak bah plak daerah sintok neh kalau terjadi taw la pasai pa punca dia. hari ni nak bagi taw yang esok selasa aku cuti tapi planning nak kuar dengan ehem2 g jalan2,dah dia pon cuti kerja,maklumlah curi hari buruh kan. rabu plak nak p mock interview nak cari pengalaman,dan sebelah petang ada training koir untuk dinner huhuhu.khamis plak tak taw nak bgtaw coz buat masa sekarang tak ada apa lagi la program.tapi apa yang kita rancang hanya Dia yang tentukan.moga mendapat keberakatan dari Dia.Amin

jadi itu je lah,tapi semalamm ade kisah yang menarik,ehem2 saya cakap benda yang tak pernah dia cakap selama neh huhuhu terharu pun ada kan.yer la sapa tak sayang tunang kita kan huhuhu
bye nanti saya upload kisah saya plak.

assalammualaikum;

yang benar,
_manjalaraizah_
the owner blogger

Sunday, 29 April 2012

assalamualaikum dan salam sejahtera,

saya harap semau baik belaka, pada pagi2 bute neh saya nak mencerita pengalaman yang baru bagi saya,saya bakal menghabiskan pelajaran degree dan bakal menyambungke peringkat master.Insyallah nak sambung dalam bidang international relations dan nak wat kalian tentang hubungan antarabangsa dalam konteks ekonomi dan politik.sekarang tengah pilih tajuk research yang sesuai untuk master saya.dah tengok dah subjek apa,dan saya lebih kepada kajian penyelidikan. universiti pilihan adalah UKM. dan nak buat PJJ harap Allah dengar la hajat saya ni,amin.bye nanti saya cerita kisah yang seterusnya.
assalammualaikum.

yang benar
_manjalaraizah_
the blogger owner

Saturday, 28 April 2012

Assalammualaikum dan selamat petang,hari macam biasa nak kisahkan apa yang aku lalui kemarin.macam biasa aku pi tengok ceta the avengers.best gak ceta dia tapi ada sedikit komedi.jika dibandingkan dengan battleship,of course battleship lagi best.hurm aku p tengok penuh pawagam.fuhh tabik spring lah.yang buat aku x syok sikit ada la si ayah bawa anak dia p tengok wayang,aduh pening kepala la,bising dengan mulut budak tu.sabor je la.kat belakang aku plak ada mamat tu jadi director,mcm taw ja.naik meluat gak aku,,aku nak tengok ceta dia....bukan nak dengar orang cakap.....


so disini aku akan memeberi sedikit rumusan tentang cerita "The Avengers"

kisah ini memaparkan 5 hero animasi dalam komik marvel,iaitu captain america,hulk,black widow,iron man,thor,dan Haweye termasuk leader depa nick fury. Masing2 dan bersara tapi bila adik thor,lau x silap fury wat perjanjian dengan bangsa alien yang nak menjajah bumi maka depa kena panggil la.masing2 tak sekepala.tapi last sekalai sekepala gak bila ada krew yang mati time angkatan manusia yang dimanipulasi oleh fury..... ada gak adegan yang lawak,sedih ada gak,boleh dikatakan suspen 2 tak ada tapi jalan cerita dia menarik la,kita terikut dengan perceritaan tersebut,best mmg best.bagi saya macam mana hulk boleh control perasaan dia time lawan musuh.best,hulk berlawan dengan dewa(thor) dimana hulk try untuk angkat senjata thor tapi tak boleh tapi apabila mereka bersatu berlawan musuh memang hebat kuasa mereka.tapi yang lawak dalam berlawan tu adagak hulk tumbuk Thor bila musuh dah habis ditumpaskan kan,hulkk tak heran dengan ugutan si Fury,dan kata dewa yang lemah,memang lawak'.semua orang cakap hulk orang yang berpenyakit huhuhuhu.kesudhannya biarlah kalian sendiri yang menyaksikannya kan...mana boleh bagtaw x best la.huhuhu pergi la menonti tak rugi bagi saya.

sekian,
assalammualaikum.
_manjalara izah_
the owner blog

Friday, 27 April 2012

assalammualaikum dan selamat malam,malam ni izah baru ja habiskan buat video present untuk class french,untuk oral.lama la gak buat,tapi bila dah habis tu rasa best ja.alhamdullilah.samabil buat tadi ada gak melayari internet untuk menyambung pelajaran keperingkat master.keinginan nak sambung ke UKM dalam bidang politik dan antarabangsa.mintak2 la dapat sambung belajar.kena cari tajuk thesis dari sekarang la.hurmm 2 la... tak ape nak try buat gak thesis dalam masa sekarang,mintak2 dapat sambung master,aku nak mula kan hidup aku yang baru.bye