Monday, 30 April 2012

assalammualaikum dan selamat pagi
 hari ni disebabkan terlalu sibuk( cewah macam jadi perdana menteri la plak kan). lambat nak upload kisah ku hehehehe.hari ni macam biasa pergi ke kelas dari jam 8 pagi sampai 2 petang.pecah rekod tak ponteng class pon nasib baik tak bah plak daerah sintok neh kalau terjadi taw la pasai pa punca dia. hari ni nak bagi taw yang esok selasa aku cuti tapi planning nak kuar dengan ehem2 g jalan2,dah dia pon cuti kerja,maklumlah curi hari buruh kan. rabu plak nak p mock interview nak cari pengalaman,dan sebelah petang ada training koir untuk dinner huhuhu.khamis plak tak taw nak bgtaw coz buat masa sekarang tak ada apa lagi la program.tapi apa yang kita rancang hanya Dia yang tentukan.moga mendapat keberakatan dari Dia.Amin

jadi itu je lah,tapi semalamm ade kisah yang menarik,ehem2 saya cakap benda yang tak pernah dia cakap selama neh huhuhu terharu pun ada kan.yer la sapa tak sayang tunang kita kan huhuhu
bye nanti saya upload kisah saya plak.

assalammualaikum;

yang benar,
_manjalaraizah_
the owner blogger

Sunday, 29 April 2012

assalamualaikum dan salam sejahtera,

saya harap semau baik belaka, pada pagi2 bute neh saya nak mencerita pengalaman yang baru bagi saya,saya bakal menghabiskan pelajaran degree dan bakal menyambungke peringkat master.Insyallah nak sambung dalam bidang international relations dan nak wat kalian tentang hubungan antarabangsa dalam konteks ekonomi dan politik.sekarang tengah pilih tajuk research yang sesuai untuk master saya.dah tengok dah subjek apa,dan saya lebih kepada kajian penyelidikan. universiti pilihan adalah UKM. dan nak buat PJJ harap Allah dengar la hajat saya ni,amin.bye nanti saya cerita kisah yang seterusnya.
assalammualaikum.

yang benar
_manjalaraizah_
the blogger owner

Saturday, 28 April 2012

Assalammualaikum dan selamat petang,hari macam biasa nak kisahkan apa yang aku lalui kemarin.macam biasa aku pi tengok ceta the avengers.best gak ceta dia tapi ada sedikit komedi.jika dibandingkan dengan battleship,of course battleship lagi best.hurm aku p tengok penuh pawagam.fuhh tabik spring lah.yang buat aku x syok sikit ada la si ayah bawa anak dia p tengok wayang,aduh pening kepala la,bising dengan mulut budak tu.sabor je la.kat belakang aku plak ada mamat tu jadi director,mcm taw ja.naik meluat gak aku,,aku nak tengok ceta dia....bukan nak dengar orang cakap.....


so disini aku akan memeberi sedikit rumusan tentang cerita "The Avengers"

kisah ini memaparkan 5 hero animasi dalam komik marvel,iaitu captain america,hulk,black widow,iron man,thor,dan Haweye termasuk leader depa nick fury. Masing2 dan bersara tapi bila adik thor,lau x silap fury wat perjanjian dengan bangsa alien yang nak menjajah bumi maka depa kena panggil la.masing2 tak sekepala.tapi last sekalai sekepala gak bila ada krew yang mati time angkatan manusia yang dimanipulasi oleh fury..... ada gak adegan yang lawak,sedih ada gak,boleh dikatakan suspen 2 tak ada tapi jalan cerita dia menarik la,kita terikut dengan perceritaan tersebut,best mmg best.bagi saya macam mana hulk boleh control perasaan dia time lawan musuh.best,hulk berlawan dengan dewa(thor) dimana hulk try untuk angkat senjata thor tapi tak boleh tapi apabila mereka bersatu berlawan musuh memang hebat kuasa mereka.tapi yang lawak dalam berlawan tu adagak hulk tumbuk Thor bila musuh dah habis ditumpaskan kan,hulkk tak heran dengan ugutan si Fury,dan kata dewa yang lemah,memang lawak'.semua orang cakap hulk orang yang berpenyakit huhuhuhu.kesudhannya biarlah kalian sendiri yang menyaksikannya kan...mana boleh bagtaw x best la.huhuhu pergi la menonti tak rugi bagi saya.

sekian,
assalammualaikum.
_manjalara izah_
the owner blog

Friday, 27 April 2012

assalammualaikum dan selamat malam,malam ni izah baru ja habiskan buat video present untuk class french,untuk oral.lama la gak buat,tapi bila dah habis tu rasa best ja.alhamdullilah.samabil buat tadi ada gak melayari internet untuk menyambung pelajaran keperingkat master.keinginan nak sambung ke UKM dalam bidang politik dan antarabangsa.mintak2 la dapat sambung belajar.kena cari tajuk thesis dari sekarang la.hurmm 2 la... tak ape nak try buat gak thesis dalam masa sekarang,mintak2 dapat sambung master,aku nak mula kan hidup aku yang baru.bye

Thursday, 26 April 2012

disebabakan semalam lupa nak upload kisah seharian aku,aku akan upload hari ini.semalam aku tak p kuliah pun.terus berangkat pulang ke kampung.disebabkan stress yang banyak aku mengambil langkah dengan macam ni la.tak ade apa yang akau buat cuma sebelah petang aku kuar jogging di tasik melati je.malam plak aku habiskan dengan melalkuakn riadah dengan mak dan adik2 aku ja la.tak ada apa yang menarik tentang diri aku ni.... cuma seorang insan yang perlu menghabiskan hari2 nya je lah.cinta???? ntah la aku pun tawar hati dan malas nak cakap.

Wednesday, 25 April 2012

hidup kita tak semestinya indahkan.hari ini tak ada apa yang menarik jika ditanya kan mengenai hidup aku.seperti biasa aku mulakan hari aku dengan bangun pagi,mandi,mkn dan siap diri ke kuliah.sekarang aku sedang menonton cerita tentang perhubungan yang aku nak selama ini. aku rindukan tapi aku berasa sunyi.alu perlu habiskan hari aku dengan sempurna sebelum menempuh hari esok.masih adakah esok untuk aku lagi.... tak ada yang menarik tentang aku tapi aku nak cerita apa yang aku tempuhi dan lalui hari ke hari, dan bermulalah kisah aku apa yang aku akan lalui sebagai seorang anak,seorang kakak,seorang pelajar,mahupun seorang kekasih kepada insan yang bernama muhammad rizal naharuddin.moga semua kesudahan bagiku adalah kegembiraan yang aku nantikan.Amin

Thursday, 12 April 2012

assalammualaikum

lama x buka blogger
rindu la
izah sekarang dalam dilema
x nak kawen la
nak kawen la
rasa mcm tu la
laki tu mcm x bole harap jer
macam mn hah????